Internationale dag voor Rechten van het Kind

Vandaag is het Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een belangrijke dag, ook voor kinderen met een vader in detentie.  

Kinderen met een vader in detentie zijn vaak het kind van de rekening: de impact van het feit dat vader achter de deur van de PI verdwijnt is groot. De achterblijvende opvoeder moet vaak alle zeilen bijzetten om de situatie het hoofd te bieden, waardoor de aandacht voor de kinderen onder druk komt te staan. De kinderen en hun ondersteuningsbehoeften worden dus vaak niet gezien en gehoord.   

In het project Ouder in Detentie proberen we door middel van actieonderzoek een netwerkaanpak te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat deze kinderen wel in beeld komen en ondersteuning krijgen. Gemeenten, PI’s, Exodus Nederland en het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken van Avans Hogeschool werken daarin samen met Expertisecentrum KIND. 

Tijdens het jubileumcongres van het Expertisecentrum KIND op 23 november verzorgen we een deelsessie over het project Ouder in Detentie. In deze deelsessie delen we welke successen en uitdagingen we tegenkomen binnen het project. Ben jij er ook bij?! 

Betrokken partijen zijn KIND, Exodus DJI Vught en Dordrecht, Gemeente Breda en Gemeente Den Haag. En het project wordt gefinancierd door ZonMw. 

https://www.linkedin.com/posts/coe-veiligheid-veerkracht_ouderendetentie-veiligheidenveerkracht-congres-activity-7132354288034435074-eikz?utm_source=share&utm_medium=member_desktop