Eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd

https://www.linkedin.com/posts/coe-veiligheid-veerkracht_op-een-willekeurige-dag-zijn-er-in-nederland-activity-7140336345222111234-a8MS?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Op een willekeurige dag zijn er in Nederland 25.000 kinderen met een ouder in detentie. We hebben nog geen zicht op de noden van deze kinderen of hun gezinnen. Er bestaat ook nog geen structureel hulp- of zorgaanbod.

Twee jaar geleden startte het actieonderzoek ‘Ouder in Detentie’ van ZonMw om hierop antwoorden te vinden. Samen met werkveld partners, Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht, Exodus Nederland, PI Dordrecht, PI Vught, Gemeente Den Haag en Gemeente Breda en Expertisecentrum K I N D, ontwikkelen we een landelijke netwerkaanpak.

Eerste onderzoeksresultaten werden op 23 november gepresenteerd bij het jubileumcongres “Ouder, Kind & Detentie – Samen aan Zet!” door Anouk Smeenk en Ilja Otjens vertrekkende vanuit casuïstiek uit de pilot van het project. Het project ‘Ouder in Detentie’ sluiten we op 13 juni 2024 af met een symposium waar we onze successen, geleerde lessen en aanbevelingen zullen delen. Ben jij daar ook bij? Volg ons en blijf op de hoogte!